Meşhur Suikastler -10 Rasputin Suikasti

Gönderen Dert Ortağı 19 Temmuz 2009
http://img353.imageshack.us/img353/5046/rasputin.jpgEvet arkadaşlar bugün yazı dizimizin 10. bölüme sıra geldi 10. bölümde inceleyeceğimiz suikast Rasputin suikasti tam adı Grigori Yefimovich Rasputin (1869 - 1916)
Bu adam hayatu tam bir roman denilebilir birbirnden gizemli olaylara baş kahramanlık eden bu iyi mi yok sa kötümü sizin karar vereceğiniz insanın ölümü de namına yaraşır oldu dilerseniz sözü uzatmadan yazı dizimize başlayalım


Grigori Rasputin bir aziz miydi ? Yoksa sex duskunu bir sapik miydi Rus ihtilaline bile neden oldugu soylenen ve 80 yil once 16 aralik gecesi Car ailesinin yakinlarn tarafindan oldurulen bu vahsi bakisli,gizemli sibiryalinin yasami tibki bir roman gibiydi.
Olumu de tipki cinayet romanlarda ki gibi oldu ;zehirlendi,kursunlandi ve suda boguldu.
Grigory Rasputin olarak bilinen “gizemli” papaz, Çarlık dönemi Rusya’nın en ibretlik kişiliklerinden biri. İktidar hırsıyla dolu bu din adamı, 1911 yılında Sibirya’dan, dönemin başkenti St. Petersburg’a gitti. Ve sadece birkaç yıl içinde, Çarlık Rusyası’nın en etkili kişilerinden biri haline geldi. Rasputin’in başdöndürücü yükselişi, alkole ve kadına düşkünlüğü, onun günümüzdeki takipçileri açısından “ilham verici”dir herhalde.
Peki Rasputin kimdir ? 22 ocak 1869′da, ural dağları’nın yakınındaki pokrovskoye köyünde doğdu. babası jefim jakoviç ve annesi anna wasiljevna, çiftçilerdi. köyün önde gelen şahıslarından sayılan ailesi kendilerine ait topraklara sahiplerdi.
1886′dan 1901′e kadar rasputin 15 sene boyunca rusya’da gezip her yerde vaazlar verdi. en uzak yolculuğunda, yunanistan’ın athos dağı’na kadar gitti.
1905′te st. petersburg’da rasputin’in de katıldığı büyük bir dini toplantı yapıldı. orada johann von kronstadt gibi saygın din adamlarıyla tanıştı ve kısa zaman içinde kendi ünüde yayıldı ve kendisine çar’ın sarayı’na kadar bütün kapılar açıldı.
1907 yılında çar’ın oğlu alexei hemofili hastalığına yakalanmıştı. doktorlar iç kanamalarını durduramayınca artık tıbbın sınırlarına vardığını ve oğlanın yakın zamanda öleceğini bildirdiler.
bu arada ermişligi ile günden güne meşhur olan rasputin’i, çariçe saraya çağırdı. rasputin küçük alexei’in iç ve dış kanamalarını bir iki dakika içerisinde dua ederek ve elleriyle dokunarak inanılmaz şekilde durdurdu. bunda, muhtemelen hiptonizma konusundaki bilgisi etkili oldu.
rasputin o günden itibaren çar ailesi için çok önemli bir şahıs oldu. rasputin bu tedavilerini ölüm yılı olan 1916′ya kadar sürdürdü.


800px-Rasputin--insiderussianrev00dorrrich rasputin_tint
rasputin’in yaşamı kadar ölüm şekli de enteresan noktalar içermektedir. çar’ın orduların başına, cepheye gittiği dönemde rasputin diğer hanedan mensupları ile birlikte sarayda bulunmaktaydı ve çariçe alexandra fyodorovna ile ülkenin yönetiminde söz sahibi olmaya başlamıştı. çar, doğrudan eşinden aldığı mektuplarla ülkeyi ve savaşları yönlendiriyordu. bu durum önce sarayda daha sonra da halk arasında yaygın söylentilere ve tepkilere, moral bozukluklarına yol açıyordu. hanedan mensuplarının rasputin’den duydukları rahatsızlık had safhaya ulaşmış ve onu ortadan kaldırmak için planlar yapılmaya başlamışı. felix yussupov isimli tatar kökenli hanedan mensubu bir prens bu işe ön ayak oldu ve diğer komplocu arkadaşları ile beraber bir plan kurdular.
plan sarayda verilen bir yemek daveti ile başladı. yussupov ve rasputin beraberce yemeğe giderken yussupov onu öncelikle sohbet etmek amacı ile bir odaya aldı. burada önceden siyanürle hazırlanmış kurabiyeler bulunmaktaydı. her ne kadar bir kurabiye içersindeki zehir dozu bir insanı öldürecek miktarda olsa da hazırlanan şarabın da içine siyanür konuldu. rasputin iki kurabiye yedi ve şarapdan da bir bardak içti. ancak zaman geçmesine rağmen herhangi bir etki görülmüyordu. paniğe kapılan yussupov odadan arkadaşlarının yanına çıktı ve planın işe yaramadığını söyledi. bu defa da ona bir silah temin edildi. yussupov rasputin’in yanına geri döndü ve silahını bir el ateşledi. rasputin yere yığılmıştı. yussupov sevinç içinde arkadaşlarının yanına koştu ve işi başardığını söyledi. arkadaşı ona bir bardak şarap verdi ve işin sona ermesini kutlayalım dedi. ancak o esnada yussupov’un içerisinde bir endişe oluştu, sonra tekrar yerde yatan rasputin’in yanına gitti. o esnada rasputin yeşil gözleri ile yussupova baktı ve yussupov’un gözlerine bakarak bir şeyler söyledi. o esnada odaya dalan yussupov’un arkadaşı kendi silahı ile rasputin’e ateş etti silahtan çıkan kurşun rasputin’nin sırtının alt kesimine girerep böbreğine saplandı. öldüğünü düşündükleri rasputin’i bir çarşafa sararak dışarda beklemekte olan araca doğru taşımaya başladılar muhtemelen arabada bekleyen rayner (ingiliz gizli servisinden bir ajan) kapıyı açmak için dışarı çıktı. o esnada rasputin’den bir hırıltı veyahut bir hareket oldu. ölmediği anlaşılan rasputin’nin son ölümcül yarası ingiliz rayner tarafından rasputin’nin alnın tam ortasından vurularak tamamlandı. daha sonra araca yerleştirilen rasputin’in bedenini buzlarla kaplı neva nehrine attılar. tam olarak 14 saat sonra rasputin’in cesedi bulundu.

[b-13269-rasputin[2].jpg]

rasputin’in cesedi bulunduktan çok sonra fotoğrafları çekildiği için cesed yumuşamıştı halk arasında yanlış olarak bilinen nehire atıldıktan sonra canlı kalmış olmasıdır halbuki yapılan otopside alnından vurulduktan sonra öldüğü kesinleşmiştir. cesed üzerinde üç farklı silahtan ateşlenmiş üç mermi yarası vardır. birisi sol göğüsünün altında diğer sırtının sağ tarafından altta olarak diğeri ise alnının tam ortasından. rasputin’in ölmesine rağmen rusya 14 ay sonra almanya ile barış yapmıştır fakat almanya’nın batı cephesine ilerleme kararı için çok ama çok geç kalmıştır. rasputin rusya’nın birinci dünya savaşına katılmasını engellemek için çar ve çariçeye sürekli olarak baskı veya etki altına almaya çalışıyordu bu ise ingiltere ve almanya’nın batısındaki ülkelerin hoşuna gitmiyordu çünkü almanya ile rusya’nın barış yapması demek hitler almanya’sının doğu tarafına değil batı tarafına hareket edecek olmasıdır. rasputin şubat devrimi sonrası da cezasını bulamadığını düşünenler tarafından tekrar hatırlanıldı; mezarından çıkarılan bedeni yakılarak imha edildi…

Son bir anekdot Zehir ve kurşunla ölmediğine inanılan bu Çılgın PapazIn hayatı boyunca yıkanmamış olduğu söylenmektedir , penisi St. Petersburg müzesinde sergilenmektedir:)



rasputin2 (1) rasputin1 (1)



yazımızın sonuna gelirken bu Rasputin hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler aşağıda ki linki tıklayarak gerekli bilgilere ulaşabilirler
Kaynak: Mithat Sarcan.
Kaynak:2 Metafizik Enerji.com


Diğer Meşhur Suikastler adlı yazı dizimizi merak ediyorsanız ŞURAYA tıklamanız yeterli
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

Meşhur Suikastler -10 Rasputin Suikasti Adlı yazımıza 1 Yorum yapıldı

  1. ssbb Dediki:
  2. Hitler ne alaka?

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: